A Kuala Lumpuri Autószalonon leplezte le a mifelénk kevésbé ismert gyártó, a Perodua legújabb tanulmányát, a Buddyz névre keresztelt kis lépcsős hátú autót. Ezzel nem is a mai, hanem a következő autóvásárló-generációt próbálják megnyerni, ennek megfelelően igyekeztek modern megjelenést adni neki a formatervezők.

Egy három évvel ezelőtti tanulmány továbbgondolása az autó, amelyet LED-es lámpákkal dobtak fel. Az utastérben rengeteg monitort találunk, meg a két első ülés között egy központi kezelőszervet, aminek hála teljesen eltüntették a középkonzolt. Az elektromos rendszert felkészítették a mai technika által elérhető hordozható kütyük fogadására, egyébként meg igyekeztek olyan „klub” hangulatot kialakítani, ahol jól érzik magukat a fiatalok.

De egy égető kérdés is felmerül a Perodua Buddyz belső terének fotója láttán, miért is van három pedál a vezető előtt, ha nem kézi kapcsolású a váltó? Lehet, hogy nem egyeztettek időben a tanulmány építői a műszaki részleggel? Jelen pillanatban a Perodua nem kínál automatikus vagy robotizált váltót, igaz, a tanulmánnyal kapcsolatban azt is elárulták, hogy az egy, jelenleg még fejlesztés alatt álló padlólemezre épül.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!