Április elején ismerhettük meg a Transit Courier haszonjármű új generációját, most pedig a Tourneo Courier nevű személyautó-változat van napirenden. Ennek a forgalmazása 2023 közepén indul, amikor a 125 lóerős 1,0 literes turbómotorral szerelt kivitel lesz elérhető, az E-Tourneo Courier nevű akkumulátoros-elektromos változat érkezésére 2024 végéig kell várni.

A karosszéria növekedéséből és dobozforma megjelenéséből itt is a csomagtér kapja a legtöbbet, hiszen annak mérete 44%-kal, 570 literre növekedik az elődhöz képest (támladöntés után 2162 liter), de a második üléssorban széltében és felfelé is több hely jut az utasoknak. Az akkumulátoros-elektromos változat orrában egy 44 literes rekeszt is kialakítottak, itt lehet szállítani a töltőkábeleket. A műszerfal közepére egy 12 colos képátlójú érintőképernyő kerül, a SYNC 4-es fejegység vezetéknélküli telefonkapcsolódást kínál, távoli frissítésekkel tartható napra készen, elérhető indukciós telefontöltő is. Az Active modell kontrasztos tetőt, egyedi kárpitokat kap.

A benzines kivitel a 125 lóerős turbómotort kapja alapáron 6 fokozatú kézi kapcsolású-, opciósan 7 fokozatú duplakuplungos váltóval, motorleállító és aktív zsaluval ellátott légbeömlők javítják a hatékonyságot. Az akkumulátoros-elektromos változatban 136 lóerős a hajtómotor, az irányváltó kapcsolót a kormányoszlopra helyezik, így több tárolót tudnak kialakítani a középkonzolon. A fedélzeti töltő 11 kW-os, 100 kW-os villámtöltésre van lehetőség (10 perc alatt 87 km-nyi energia vételezése), a végsebesség elektronikusan korlátozott 145 km/óra.