Indiában, július 15-én debütál a kifejezetten a helyi piac igényeire szabott autójával a Datsun márka, de már tegnap, július elsején elindult a hivatalos weboldal, ahol már látni lehet az újdonságot – de csak vázlatrajzon.

E szerint az aktuális Micra alapján készített kisautóval nyit a Nissan harmadik márkája, valószínűleg átveszik az 1,2 literes háromhengeres benzinest és az 1,5 literes dízelt is, és minden bizonnyal 4 méteresre növelik a karosszéria méretét egy csöppnyi lépcsős hátú végződéssel. Ez egyébként csak az indiai Datsun, Oroszországban a Lada Priora alapján készített lépcsős hátú lesz az új márka első autója, arról nincs hír, Dél-Afrika és Indonézia számára melyik konszern-testvért alakítják át olcsóautónak, de minden esetben a lehető legnagyobb helyi részaránnyal képzelik el a típus megvalósítását. Első körben a már említett négy piacon vezetik csak be a Datsun márkát, később is a fejlődő gazdaságokra – például Kína, Dél-Amerika – koncentrálnak majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!