Tegnap még az volt a nagy hír, hogy itt van a legbrutálisabb Jaguar sportkocsi, a Project 7, és szinte ezzel egy időben az Egyesült Királyságban működő Advertising Standards Authority reklámfelügyelet betiltotta a brit márka négy reklámfilmjét, mondván azokban a száguldozás és a felelőtlen autóvezetői magatartást sugallják.

Minderre egy néző hívta fel a testület figyelmét, akik a kérdéses reklámok megtekintése után osztották az észrevételt, és meghozták a betiltásáról szóló döntést. Ami egyébként még hasznos is lehet a Jaguar márkának, hiszen az aktuális kampány szlogenje, az „Its good to be bad” szó szerinti fordításban azt jelenti, hogy jó rossznak lenni. Márpedig a legális rosszalkodásnak nagyjából ez a netovábbja.

Az ASA döntésének indoklása szerint a filmekben a nagy sebességgel való száguldás illúzióját keltették az elmosott képekkel, az alákevert motorhanggal, miközben közutakon közlekedő Jaguarokat is mutattak. Márpedig az ilyen magatartás nemcsak felelőtlen, de illegális is az Egyesült Királyság közútjain. A testület elismerte, hogy a Jaguar megpróbálta feliratokkal jelezni, hogy lezárt utakon készültek a felvételek, de ez nem elég, és hogy a filmeket ebben a formában nem lehet többet mutatni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!