A Chery Tiggo 7-es szabadidő-autó testvére a Qoros Young, amivel kifejezetten a fiatal vásárlókra hajt az izraeli-kínai autómárka. Ennek érdekében újratervezték a karosszériának a műanyag elemeit, a lámpák formájához vagy a présszerszámokhoz már nem nyúltak. Kompakt méretű járműről van szó, a hossz 4510 mm, a szélesség 1840 mm, a magasság 1685 mm és a tengelytávolság 2670 mm.

Kétféle motor választható, az 1,5-ös turbó 152 lóerős és 6-os kézi váltóval párosítják, az 1,6-os turbó 147 lóerős és 6 fokozatú, dupla kuplungos váltó tartozik hozzá, összkerékhajtás még felár ellenében sincs. Mivel a Qoros márka mifelénk megbukott, a Young szabadidő-autóval se próbálkoznak mifelénk. Azonban a Chery konszern nem tett le az európai piac meghódításáról, a Frankfurti Autószalonon egy, kifejezetten Európának fejlesztett szabadidő-autót és a hozzá tartozó új márkát is bemutat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!