Csak másfél generáció lemaradással követte a BMW a Mercedest a kompakt egyterűek kategóriájába, de most a bajorok lépéselőnyben vannak az első 7 személyes, prémium kompakt egyterű piacra dobásával.

A BMW 2-es Gran Tourer karosszériája 4556 mm hosszú, a csomagtér a sínen tologatható középső sor segítségével 645-805 liter között állítható, a 40/20/40 arányban osztott támla ledöntésével 1905 liter a maximális raktér. A feláras harmadik üléssort teljesen a padlóba lehet süllyeszteni; azt nem közölték, hogy a +2 ülés megrendelése esetén mennyivel csökken a raktér mérete azzal, hogy megszűnik a padló alatti rekesz. Az is eltérés az ötszemélyes Active Tourerhez képest, hogy a Gran Tourer első üléseinek támláján kihajtható asztalokat találunk.

A piaci bevezetéskor a testvérmodelljének összes erőforrásával és hajtásával lesz elérhető a BMW 2-es Active Tourer, azaz 116-192 lóerő közötti három- és négyhengeres benzin- és dízelmotorok, első- vagy összkerékhajtás választható.

Első körben a német piacon lesz elérhető a myKIDIO alkalmazás, amellyel az utastérben található táblagépeken és egyéb kütyükön lehet családi fogyasztásra a BMW által jóváhagyott tartalmakat elérni, és az elöl utazók a fedélzeti menün (iDrive) keresztül tudják vezérelni a rendszert. A gyermekek a szórakoztató tartalmon felül ahhoz az információhoz is hozzáférnek a BMW Kids Cockpit-en keresztül, hogy mikor ér célba az autó és épp milyen sebességgel haladnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!