Az A5 progresszív formavilága éppoly elegáns, mint amilyen dinamikus fellépést kölcsönöz az új kupé számára. Erőteljes FSI és TDI-motorok, teljes egészében új fejlesztésű precíziós futómű és a prémium kategória innovatív felszerelései avatják az Audi A5 család tagjait igazi korszerű Gran Turismo modellekké, mégpedig a legjobb fajtából.

A sorozatot a különleges modellek sportosságával az Audi S5 teszi teljessé. Bivalyerős V8-as FSI-aggregátja atlétikus formavilágával tökéletes összhangban álló dinamikai képességeket biztosít az S5 számára.

A Nuvolari quattro formájában az Audi már 2003-ban bemutatta a nagyteljesítményű motorral szerelt és progresszív formavilágú, erőteljes kiállású és stílusos kupé vízióját – a jövő egy darabját.

A Nuvolari számos eleme ma az Audi A5 vonásaiban köszön vissza. Az új kupé a sportosság és az elegancia egyértelmű formai megfogalmazása, s az A5 mindezt kiemelkedő dinamizmussal és a legmagasabb fokú hosszú távú menetkényelemmel teszi teljessé.

Az Audi A5 4,63 méteres hosszúságával a prémium kategória kupéi közé tartozik. Négy kényelmes ülése, illetve a 455 literes csomagtere valóban kényelmes utazómodellé avatja. Az illő menetdinamikai adottságokról a 125 és 195 kW (170 és 265 LE) közötti teljesítménnyel rendelkező korszerű FSI- és TDI-motorok gondoskodnak. Mindegyikük közös vonása a különösen takarékos és környezetbarát üzemelés. Az erőátviteli rendszer első- vagy összkerékhajtással, hatfokozatú manuális vagy automatikus sebességváltóval egyaránt kialakítható. A teljes egészében új fejlesztésű futómű a dinamikus irányíthatóságot a lehető legmagasabb szintű menetbiztonsággal egyesíti.