Fennállásának 12 éve alatt a Reva elektromos-autó gyártó mindössze 4000 járművet értékesített, ebből 1000-et hazájában, Indiában, a többit exportálta. Nemrég a Mahindra felvásárolta a korábban független gyártót, és most megindul a letámadás.

Ünnepélyes keretek között felavatták a Reva Bangalore-ban felépített új üzemét, amely már évi 30 000 elektromos autó gyártására alkalmas. Ez, az elektromos autók között igen jelentős sorozatnagyságnak számít, ennek megfelelően a korábbiakhoz képest jelentősen olcsóbban tudják majd adni az autókat – úgy számolnak, a lítium-ion akkumulátoros (80 km helyett 160 km hatótáv) autókat tudják majd a mostani ólomakkumulátoros autó árán adni.

Persze nem rögtön teljes kapacitással indul az üzem, jövőre 6000 autó legyártása a cél, és 2015-ig fut fel a termelés a tervek szerint. Egyfelől a munkásoknak is be kell tanulniuk, másfelől a beszállítóknak is fejleszteniük kell. Az új Reva autógyár teljes energiaigényének 35 százalékát a tetőn elhelyezett napelemek biztosítják, az első termék a Reva NXR lesz. A konstrukción nem változtatnak, az 40 lóerő csúcsteljesítményű elektromotorral és ólomsavas- vagy lítium-ion akkumulátorral készül. A végleges vételárak még nem ismertek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!