Csak Indiában fogják gyártani a Suzuki Baleno kisautót, amelyet aztán világszerte 100 országba exportálnak majd, Európába 2016 első negyedévében érkezik meg az első szállítmány. A mifelénk kínált autókról még nincsenek pontos számok, de az indiai kínálatot már ismerjük.

A Maruti Nexa márkakereskedésekben 499 000 rúpiás indulóáron kínálják az újdonságot, ami nagyjából 2,2 millió Ft-nak felel meg – muszáj megjegyezni, hogy ennyi pénzért csak két légzsákot és ABS-t, valamint hátsó dobfékeket kap a Baleno, míg nálunk minimum 7 légzsák és ESP is lesz a fedélzeten négy tárcsafékkel együtt. Aki viszonyítani akar, az azzal számoljon, hogy a helyi gyártású Maruti Swifthez viszonyítva mintegy 20 százalékkal magasabb a Baleno indulóára.

Az egyedüli indiai benzinmotor egy 1,2 literes – nem a Swiftben is használt 1242 köbcentis, hanem egy 1197 köbcentis – négyhengeres 84,3 LE/115 Nm teljesítménnyel, ehhez 5 fokozatú kézi kapcsolású váltó vagy fokozatmentes automata párosítható, az indiai szabvány szerint 4,67 l/100 km az átlagfogyasztás. Az 1248 köbcentis dízelmotoron is változtattak egy keveset, a teljesítmény maradt 75 LE/190 Nm, de a maximális nyomaték nem 1750-nél, hanem 2000/perc fordulaton mérhető; ehhez 5 fokozatú, kézi kapcsolású váltót adnak, a szabványos átlag 3,65 l/100 km. Az üzemanyagtank egységesen 37 liter, tehát elméletileg 1000 km fölött van a dízel hatótávolsága.

Az alapmodell ténylegesen fapados felszereltségű, nincs hátsó szélvédőfűtés, ablaktörlő, hiányzik az osztott hátsó támla, a dísztárcsa a kerékről, a rádió, a kormánynak csak a magassága állítható, de például már ebben is van légkondicionáló és első-hátsó áramellátás a kütyük töltéséhez. A csúcsmodellben már érintőképernyős fejegység, 4 irányban állítható kormánykerék, állítható magasságú vezetőülés, kulcsnélküli bejutás és motorindítás is akad, a projektoros fényszóró és a LED-es menetfény is csak ehhez jár – a csúcs felszereltségű, benzinmotoros Suzuki Baleno ára 3,04 millió Ft-nak megfelelő rúpia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!