A Force Gurkha immár gyárilag is erősen hasonlít a G-osztályra, amelynek az alvázát is használja, a motorja is az OM 616-os dízel leszármazottja. A Marvel Motors nevű indiai műhely munkája megmutatja, hogy gyári Mercedes alkatrészek felhasználásával kísérteties lehet a hasonlóság. Egy ügyfél megrendelésére készült az átalakítás egy háromajtós Gurkha alapján, és azért tartott ilyen sokáig a munka, mert még a tetőlemezt is módosították.

A karosszéria elején elfért a gyári hűtőrács- és fényszóró burkolat, de az indiai autón hátrafelé erősen emelkedik a tető vonala és függőleges a hátfala, míg az osztrák eredetinél enyhén előredöntik a hátsó szélvédőt. Utóbbiakat is végrehajtották, és ekkor már befalazták a hátsó ajtó melletti ablakokat is. Ahhoz, hogy a Mercedes kerékjárat-szélesítéseket fel lehessen szerelni, módosították a kerékjáratok peremeit is.

Az eredetileg sárga színű karosszériát a munka végén grafitszürkére fényezték át, utólagos könnyűfém felniket is kapott 30 mm-es távtartó tárcsákkal, így a végeredmény tényleg megszólalásig hasonlít a Mercedes G-osztályra – leszámítva a karosszéria oldalfalán látható túl sok ablakot, de hát semmi nem lehet tökéletes.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!