insignia1

A karosszéria jelentős bővülésének leginkább az utasok örülhetnek, hiszen annak ellenére, hogy a karosszéria 73 mm-rel lett hosszabb az előző generációs Insignia kombinál, az új Sports Tourer csomagtartója alaphelyzetben maradt 520 literes, a hátsó támla ledöntése utáni 1638 liter is mindössze 100 literes gyarapodást jelent.
insignia2
Alacsonyabbra vitt rakodóperemmel és csomagtérpadlóval javítottak a használhatóságon, a láblendítésre működésbe jövő csomagtérnyitás feláras extra, újdonság itt, hogy az autó a padlóra vetíti azt a területet, ahol a lábat kell lengetni. A bővítést megkönnyítő 40:20:40 arányban osztott hátsó támla alapáron jár, a 4986 mm hosszú karosszériában kialakítható raktér maximális hossza immár meghaladja a 2 métert.
insignia3
Amíg az ötajtós Grand Sport esetén akár 175 kg a tömegmegtakarítás az elődhöz képest, a kombinál akár 200 kg-ról van szó. Pár hónappal az ötajtóst követően lesz majd megvásárolható az Opel Insignia Grand Tourer, a kezdeti motorkínálatban nem lesz eltérés (1,5-2,0 literes benzinesek, 1,6-2,0 literes dízelek), az immár négyhengeres motorral rendelkező új OPC változat érkezésére 2018 elejéig kell várnunk.

insignia4

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!