Magyarország egyértelműen a futottak még kategóriába tartozik az Audi TT rendőrautóival, hiszen Olaszországban épp egy Lamborghini Huracánt rendszeresítettek a hivatalos szervek, Nagy-Britanniában meg egy Ariel Atom 3.5R a legújabb fegyvere a rendőrségnek.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy utóbbi autó nem került a rendőrség kötelékébe, azt a Safer Rider néven futó, a motorkerékpárosokat biztonságos közlekedésre felhívó kampány keretében használják majd figyelemfelkeltésre. Az Ariel manufaktúra szívesen teljesítette a rendőrség kérését az autó kölcsönadásával, hiszen a stáb szinte összes tagja gyakorló motorkerékpáros, és fontosnak tartja a közlekedésbiztonsági kampányt. Noha az Egyesült Királyságban csak a közlekedők 1 százaléka motorkerékpáros, a közlekedési haláleseteknél már 20 százalékos a csoport részesedése.

Az Avon és Somerset-i rendőrség figyelemfelkeltő dekorációját kapta meg az Ariel Atom 3.5R járőrautó, kiegészítve néhány villogó kék LED fénnyel. Legalábbis megkérdőjelezhető, hogy közúton találkozhatnak-e majd az emberek az autóval, hiszen legalábbis a sajtófotókon nem látunk rajta első rendszámot – márpedig e nélkül még egy rendőrautó se közlekedhet Nagy-Britaniában. Legyen bármennyire is fürge az Ariel Atom (612 kg, 350 LE, 0-100 km/h 2,5 s), a rádióval ő sem versenyezhet…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!