Technikai okokból nevezik tanulmánynak az Alpine legújabb, Vision autóját, csak jövőre indul meg a sorozatgyártása, így talán a reménybeli vásárlók könnyebben viselik el az addig még hátralévő bő esztendőt. A Celebration nevű tanulmányhoz képest kicsit módosítottak az arányokon, hosszabb lett az orr, reálisabbak a kerekek, végre van belső tér is.

Hivatalosan „80 százalékban” kész az A110-es vonalait idéző karosszéria, a gyakorlatban már csak részletek változnak, úgymint használható méretű külső tükröket kap az autó, és úgy nagyjából ennyi. Annyira a végleges autóval van dolgunk, hogy a Monaco-ban megtartott bemutató alkalmából a prototípussal felautóztak a Col de Turini-re, a Monte Carlo Rali legendás szakaszára.

Amit nem ismerünk, az a pontos műszaki tartalom és a végleges elnevezés. Felmerült az A120-as jelölés, de az AS1 és AS110-es neveket is levédte a Renault, szóval van választási lehetősége. A technikával kapcsolatban annyi ismert, amelyet korábbi információmorzsák alapján össze lehet szedni.

A költségek alacsonyan tartása miatt alumínium, és nem karbon vázat kap a kupé, a motorja az 1,6 literes turbós négyhengeres továbbfejlesztésével született 1,8-as turbó, amelynek 250-300 lóerő lesz a teljesítménye modellváltozattól függően, a váltó a hatfokozatú, dupla kuplungos egység lesz, a 100 km/órás tempót 4,5 másodperc alatt éri majd el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Első körben, azaz 2017 második negyedévében Európában indul majd meg a forgalmazás, a szériaváltozatot még az idén, a Párizsi Autószalonon megismerhetjük majd, ezt követően világszerte öt kontinensen forgalmazzák majd az új Alpine-t.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!