Egyelőre nem tudjuk biztosra mondani, hogy az itt látható képeken a Dacia/Renault Duster alapján készített Nissan szabadidő-autó látható, leginkább azért, mert nem kémfotókról, hanem számítógépes programmal generált ábrázolásokról van szó.

Lehet, hogy csak egy lelkes rajongó játszadozott egy keveset (már a Renault saját formatervezői is elképzelték a Renault 4-es átdolgozást…), és úgy adott nissanos megjelenést a Dusternak, ahogy azt a gyár is csinálná: épp csak a könnyen (és olcsón) módosítható, cserélhető karosszériaelemeken változtatott a készítő. Ott látjuk a kocsi orrán a Nissan pickupokról ismerős hatalmas hűtőrácsot, a fényszórók formája is azokat idézi, hátul nem annyira egyedi a megjelenés, a csomagtérfedél erősen emlékeztet a Chevrolet Orlando hasonló részére. Az biztos, hogyha el is készül a képeken látható (vagy ahhoz hasonló) jármű, akkor az nem fog elérni Európába. Nálunk a Juke és a Qashqai mellett nem nagyon van helye a kínálatban ennek a típusnak, ellenben vannak olyan piacok, jellemzően fejlődő országokban, ahol a Juke hiányzik a kínálatból, és a zord körülményekre való tekintettel inkább a Duster forgalmazása lenne kézenfekvő.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!