Korábban már mi is beszámoltunk a Clemson Egyetem hallgatóinak munkáiról, amelyeket hagyományosan Deep Orange néven készítenek a végzős hallgatók. Idén a sorozat hetedik autója készült el a Mini autómárka fejlesztőinek segítségével, a Deep Orange 7-es ugyanis a 2025-ös Minijét hivatott képviselni.

Mivel épp csak egy évtizedre néz előre a jövőbe a kocsi, annak formája meglepően autószerű, vannak még ablakai és négy kereke. De ott vannak azért a túlzások is, a Countryman szabadidő-autón és a legújabb Mini tanulmányokon látható sárvédő-karaktervonalakat például egészen a tetőig húzták fel. Alumínium alváz és karbon karosszéria jellemzi a felépítést, tehát az i3-as rokonának képzelték el a diákok a jövő Minijét.

Azért egyébként most adunk csak a hírt a 28 fős csapat által készített autóról, mert azt nem sikerült időre befejezni; ennek ellenére a diplomájukat megszerezték az alkotók. Olyan ötleteket valósítottak meg a teljesen működőképes tanulmányon, mint a Mini Open-nek nevezett utastér, ahol csak egy „lebegő” műszerfal van, egyébként minden fennmaradó tér az utasok rendelkezésére áll. Nem csak a hátsó, de az első szélvédő is felnyitható, így az ott lévő csomagteret is lehet használni.

Azért látni légbeömlőket a karosszéria oldalán, mert a diákok szerint 2025-ben még nem lesz halott a belső égésű motort, úgy készítették el az alvázat, hogy az elektromos, plug-in hibrid hajtással vagy egyszerű benzinmotorral is felszerelhető.

 

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!