A Ferrari és Maserati márkák chilei importőre a Codegua versenypályára szervezett egy nyílt napot a vásárlóinak, amelyen a dél-amerikai országba szánt három darab Ferrari 458 Speciale közül az első is részt vett. Bár ne tette volna.

Nem sokkal a bokszutca bejárata előtt veszítette el uralmát a sofőr a ritka és nehezen hozzáférhető olasz sportkocsi fölött, amellyel aztán a szalagkorlátnak ütközött. Körben megsérült a karosszéria, a térváz is eldeformálódott, több kerék is kiszakadt a helyéről – a méregdrága vételár ellenére se gazdaságos a javítás, úgyhogy ez totálkár. A sofőr hatalmas pofont kapott a légzsákoktól, de egyébként megúszta a dolgot.

A nap másik szuperautó-halála egy McLaren P1-est érint, amelyet Dallas belvárosában dobott el a sofőrje. Nem tudunk arról, hogy másik autó is részese lenne a balesetnek, de nem is lehet kizárni, hiszen a végeredményt mutató képeken kívül más információval nem rendelkezünk.

Hát igen, a 916 lóerős rendszerteljesítményű hibriddel még akkor is vigyázni kell, ha netán be vannak kapcsolva a különféle elektronikus felügyeleti rendszerek. Mivel szemmel láthatóan a karbon utascella ripityára tört, nem valószínű, hogy menthető az 1,15 millió dollár értékű McLaren P1-es.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!