Nemrég alapította meg a Special Operations nevű részlegét a Jaguar-Land Rover, amely nem csak olyan egyedi járműveket fog készíteni, mint a Project 7 elnevezésű roadster, de egyben a gyári veterán részleget is jelenti, ahol hamarosan legyártják a hiányzó hat Lightweight E-Type-ot, illetve most a már meglévő gyári veteránautók mellé egyszerre 543-at vásároltak!

James Hull az év elején kezdte árulni gyűjteményét, amelyben a 543 autó, rengeteg automobília és több repülőgép is megtalálható. A világ legnagyobb ilyen jellegű, magánkézben lévő gyűjteményével kapcsolatban az eladó kifejezte, hogy szeretné Nagy-Britanniában és leginkább egyben tartani azt, no meg hogy 100 millió fontot remél érte. James Hull elsődleges szándéka a gyűjtemény brit kézben tartása volt, ezért több, a JLR-nél magasabb összegű ajánlatot is visszautasított. A Jaguar-Land Rover nem árulta el, mennyi fizetett, de azt igen, hogy az alapító James Hull a jövőben is szerepet kap majd a gyűjtemény gondozásában és az SO részleg működésében. Az 543 autó közül nagyjából 130 Jaguar, a többi pedig a brit autógyártás teljes spektrumát fedi le – a Volkswagen, a Nissan és a Toyota is olyan veterán-gyűjteménnyel bír, amelyben nem csak saját-márkás autókat találni. A Jaguar-Land Rover a rendezvényeinél használja majd világszerte a veteránautóit, például az új XE szeptember 8-i világpremierjén is szerepet kapnak a most megvásárolt járművek, de világszerte találkozhatnak majd azokkal az ügyfelek a kocsikkal.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!