Csak ránézésre vetélytársa a Ford Ranger Raptornak a Chevrolet Colorado ZR2 Bison, előbbit ugyanis minden porcikájában átalakították a nagy sebességű terepjárás miatt, míg utóbbinál csak a felfüggesztést módosították. Mindehhez egyébként az American Expedition Vehicles nevű cég segítségét kérte a GM.

A kiindulási alaphoz képest nagyobb kerekek, ehhez kapcsolódóan módosított kerékjáratok, új első-hátsó lökhárítók kerülnek az autóra. Előbbinél ködfényszórók és csörlő-előkészítés, utóbbinál pedig könnyen hozzáférhető vontatási pontok vannak, hiszen a ZR2 Bison nem akad el, hanem az segít másokon…

A 17 colos felnikre 31 colos Gooodyear Wrangler Duratrac terepabroncsokat szerelnek, kiszélesítik a nyomtávot, megemelik a hasmagasságot, újak a lengéscsillapítók, széria az első-hátsó zárható differenciálmű. Mindezek ellenére a Chevrolet azt ígéri, a Coloorado ZR2 Bison nem csak terepen állja meg a helyét, de gond nélkül lehet akár több száz kilométeres utazásokat is megtenni vele. Az alap V6-os motor helyett 2,8 literes, 188 LE/500 Nm teljesítményű turbódízel is választható.