Most már tényleg közel a Mercedes-Benz G-osztály gyártásának vége, hiszen a gyár bejelentette a típust búcsúztató Limited Edition változatot. Háromféle motorral lesz választható ez a modell, mindegyikből 463 darabot készítenek – a W463 a gyári kódja a Grazban készülő terepjárónak.

Közös vonása a három autónak, hogy a könyöklő bőrkárpitjába belenyomják a „Schöckl proved since 1979” feliratot és a kapcsolódó ábrát, amivel arra utalnak, hogy a Graz melletti, 1445 méter magas Schöckl hegyet is meghódította már a típus. Az A oszlopon elhelyeznek egy Limited Edition feliratot, a G 350 d és a G 500 esetén pedig a küszöbburkolat is ilyen felirattal köszönti az utasokat.

A G 350 d esetén a designo mocha fekete metálfényezést alkalmazzák, a díszlécek szálhúzott alumíniumból készülnek, a fellépők rozsdamentes acélból készülnek, a 19 colos felnik az AMG kínálatból érkeznek. Az utastérben nyeregbarna nappa bőr kárpitot használnak, világosbarna cérnával készítik a díszvarrást. A G 350 D Professional esetén Kína kék fényezést kap az ember, acél lökhárítókat, offroad csomagot (tetőcsomagtartóval együtt), retrós szövetkárpit és programozható állófűtés teszi teljessé a csomagot.

A G 500 Limited Edition mattezüst fényezéssel tűnik ki a társai közül, amelyet fényes fekete kiegészítőkkel hangsúlyoznak, a hűtőrácsok és a pótkerék-takaró mattfekete. Krómcsomag és sportcsomag is van a fedélzeten, az utastérben fekete bőrkárpitot alkalmaznak még a tetőkapaszkodókon is, és AMG Performance kormánykerekeket markolhat a sofőr. A G 350 d modellekben 245 LE/600 Nm teljesítményű V6-os turbódízel, a G 500-asban 422 LE/610 Nm teljesítményű V8-as biturbó dolgozik. Már rendelhetőek a Mercedes-Benz G-osztály búcsúszéria példányai, az első darabokat januárban adják át tulajdonosaiknak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!