Múlt héten már láthattuk az új Mercedes A-osztály hátsóját a Pappas Auto által kiküldött sajtóanyagnak köszönhetően, most, pár órával a Genfi Autószalonon esedékes leleplezés előtt minden irányból megismerhetjük az autót.

Nagy meglepetés nincs, minden irányból ismerhetjük már a formát, ami új, hogy immár méretek is vannak: a hossz 4,2 méter, a szélesség 1,78 méter, a magasság 1,43 méter. A megjelenés egyébként felszereltségi szint függő, eltérő hűtőrács/felni/dekoráció jár az Urban, Style és AMG Sport modellekekhez. Utóbbi nem keverendő az AMG változattal, ami csak később jön.

Kezdetben 1,6 literes (115 és 156 LE) és 2,0 literes (211 LE) benzines és 2,0 literes (109 és 136 LE) és 2,2 literes (170 LE) dízel turbómotorokkal lesz megvásárolható az A-osztály. A kompakt kategóriához mérten rengeteg aktív biztonsági rendszer is elrhető lesz a Mercedes legkisebb autójához.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!