A Rolls-Royce Coachbuilt műhely megalapításával a márka kezdetéhez, tehát az egyedi autók építéséhez tért vissza a brit cég, tavaly debütált a Boat Tail trilógia első példánya, idén a még különlegesebb Boat Tail Pearl nevű alkotást ismerhetjük meg. Ezt a 20 millió fontos, azaz 9 milliárd Ft-os autót egy olyan ügyfél rendelte meg, amely igazgyöngy-kereskedelemmel szerezte vagyonát.

A hatalmas méretű karosszériaelemeket egy-egy nagy méretű alumíniumlemezből formázták meg kézi munkával, a lehető legtöbb helyen gyöngyökkel vagy gyöngyökre való utalással lehet találkozni. A különleges, osztriga és rózsaszín árnyalatok egyesítésével kikevert karosszériaszínt az átlátszó lakkba kevert, az igazgyöngyök csillogását idéző részecskékkel emelik ki, a motorháztető konyakszínű fényezésénél bronz és arany pelyheket kevertek a lakkba, a felső fedőréteg selymesfényű finist ad. A Pantheon Grille hűtőrácsot egy alumíniumtömbből marták, a Spirit of Ecstasy szobor rózsaarany színű.

A hátsó mogyorófa fedélzetet rózsaarany fémmel díszítik, a bal oldali fedél alatt találjuk az italhűtőket és a megfelelő poharakat, a jobb oldalon a vacsora-készlet rejtőzik. A Christofle of Paris műhely készítette a rózsaarany porcelán tányérokat és étkészletet, az ételt fűtődoboz tartja melegen, az összecsukható karbon székeket az olasz Promemoria készítette, a napernyő a Rolls-Royce saját konstrukciója. A műszerfal közepén lévő óra számlapja egy darab igazgyöngyből készült, ez az ügyfél a saját, több évtized alatt felépített gyűjteményéből származik. Műszakilag az előző generációs Phantomra épül a Rolls-Royce Boat Tail Pearl, tehát 6,75 literes lökettérfogatú, szívó V12-es hajtja a hátsó kereket.