Tavaly augusztus elején vesztette el uralmát McLaren F1 típusú sportkocsija felett Rowan Atkinson, aki lényegében sértetlenül megúszta az egyautós balesetet. Ugyanez nem mondható el a gépről, amelyet rögtön a wokingi gyárba szállítottak javításra.

A McLaren most készült el  nagy munkával, amelynek a végén tökéletes állapotban van a karbon karosszériás szuperautó. A több hónapos javításnak azonban igen komoly ára van: 910 000 brit font, azaz kicsivel több, mint 312 millió forint! A legszebb az egészben – és a legfájóbb a biztosítónak -, hogy ez még csak meg sem közelíti az autó értékét, amely az utóbbi időkben robbanásszerűen emelkedik, és jelen esetben még híresség a tulajdonos is. Szakértők szerint 3,4 millió brit font Rowan Atkinson McLaren F1-esének értéke, ami 1,16 milliárd forint! A biztosító nem fizeti a teljes javítási összeget, de a többségét igen, 900 000 fonttal járul hozzá a javításhoz, Mr. Bean-nek csak tízezer fontot (3,4 millió forint) kell fizetnie. Azonban a jövőben már évi 38 000 forintos biztosítási díjjal (13 millió forint) számolhat a híres színész, aki ennek ellenére szeretné elérni a 100 000 mérföldes futásteljesítményt autójával.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!