A McLaren kínálatába a belépőt a Sport Series jelenti, amelynek tagjait nyugodt szívvel ajánlják hétköznapi használatra is. Még a legújabb, az 570 GT4 versenyautó rendszámos változatának tekinthető 620R-t is, amelynek a felfüggesztése és aerodinamikája a versenypályáról származik – a lengéscsillapítók és a légterelők is pár perces szereléssel állíthatóak.

A 4,0 literes V8-as biturbó teljesítményét 620 lóerőre és 620 Nm-re programozták, így az sokkal erősebb, mint a szabályzatok által kordában tartott versenyautó. A megcélzott száraz tömeg 1282 kg, így nem csoda, hogy a 0-100 km/óra gyorsulás 2,9 másodperc alatt megvan, a 0-200 km/óra 8,1 másodpercig tart és a menetellenállás csak 322 km/óránál szab határt a gyorsulásnak. A felfüggesztésben alumínium lengőkarok és összekötők találhatóak, gumi helyett pedig rozsdamentes acél szilenteket használnak. Alapáron Pirelli P Zero Trofeo R fél-slick abroncsokat kap a McLaren 620R, extraként slick – közúton nem használható – abroncsok is elérhetőek, amelyek 8%-kal nagyobb tapadási felületet adnak. Az első légterelők 65, a hátsó spoiler 185 kg leszorító-erőt termelnek 250 km/órás tempónál.

Mindössze 350 példányt készítenek a legdurvább közúti Sport Seriesből, a sorozatszámot a középkonzolra írják fel egy plakettra. Három szín (narancs fehér csíkokkal, fehér narancs csíkokkal, fekete narancs csíkokkal) közül lehet választani, egyébként az MSO műhely feláras szolgáltatását lehet igénybe venni. Nagy-Britanniában 250 000 font a vételár, ebben az összegben a McLaren 620R sportkocsi mellett pályanap és autóvezető-képzés is van.