Az osztrák Obertauernben jártunk a Seat Leon X-Perience téli vezetése okán. Ki tudja miért, de a csendőrök pont az én autómat intették ki a városközpontban. Még csak el se kerekedett annak a közegnek a szeme, akinek a kezébe nyomtam a magyar jogosítványt és a spanyol forgalmit, de a társa, akinek az a feladata, hogy szemmel tartson minket az ellenőrzés ideje alatt, már nehezebben birkózott meg velünk.

A kedélyes csevej azzal indult, hogy elég sok ilyen autót látunk itt mostanság, mi is ez? Én és a totalcaros Sipos Úr legjobb konyhanémet tudásunkat összeszedve makogjuk: ez az új Seat Leon kombi. A milyen erős kérdésre rávágjuk: 180 lóerős benzinmotor hajtja. Ezt nem kellett volna mondani. Rögtön gyanúsak lettünk. Benzines? Igen. De tényleg, benzinmotor van benne? Igen. Furán néz ránk, mint aki még életében nem hallott erről az üzemanyagról. De mos komolyan, benzines? Miközben kedélyesen megakad társalgásunk, gyorsan odaszólok az anyósülésen helyet foglaló, fényképezőgépét a kezében tartó Sipos Úrnak, hogy fényképezzél gyorsan – a tükörben látom, hogy a korábban látott álcázott BMW prototípus jön.

Működik a fekete-fehér álca: a képen egy BMW 7-es sorozatot rejtettünk el Működik a fekete-fehér álca: a képen egy BMW 7-es sorozatot rejtettünk el

Szerencsére az idegen szó és a hirtelen mozdulat nem okozott problémát, Sipos Úr fényképezett, a csendőr meg csak nézett, mi is történik. Kollégája ekkor visszaadta a papírokat, és utunkra engedett. Nem volt nehéz kitalálni, miért is flangál Obertauernben az álcázott 7-es sorozat. Plakátokon láttuk, hogy a Beatles zenekar 50 évvel ezelőtti látogatásának emlékére rendezett programsorozat fő támogatója a BMW. A bajorok kiállítottak egy Active Tourer-t a városközpontban, de ennyivel nem elégedtek meg. A 7-es mellett egyébként egy csak a hátsó részén álcázott hétszemélyes Active Tourer prototípust is ide küldtek a gyárból, az autók megállás nélkül fel-alá közlekednek a Obertauern főutcáján. Nyilvánvaló, hogy a ma induló síszezonra érkező turisták százai-ezrei milliónyi fotót fognak készíteni az autókról, amelyek aztán nem csak az autós berkeken belül terjednek majd a közösségi oldalakon, de mindenhol. A pr-osztály tehát eléri a célját, már az autók hivatalos leleplezése előtt hatalmas hírverést kelt, és a Seat Leon X-Perience téli vezetési próbáján résztvevő újságíróknak meg tálcán kínálják a hírt. Tessék, megkapták.

Fotó: Lővei Gergely Fotó: Lővei Gergely

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!