Az Audi S8 plus-szal koronázza meg személyautó kínálatát az ingolstadti márka, de bizony a 605 LE/750 Nm csúcsteljesítmény még nem elég mindenkinek. Rajtuk próbál segíteni a Mcchip-DKR nevű tuningcég, amely rögtön háromféle teljesítménynövelést is készített a nagy méretű luxusautóhoz.

Az egyszerű szoftveres optimalizálás során a 4,0 literes V8-as biturbó teljesítményét 680 LE/850 Nm-re növelik, ennél a megoldásnál azonban még a gyakorlati fogyasztás csökkenésének is örülhet az ügyfél, a nagyobb nyomaték miatt alacsonyabb fordulaton dolgozik a motor. Ezzel a művelettel 4 óra alatt végeznek és 2299 eurót kérnek érte.

A másik véglet a Stage 3-as átalakítás, amely csak néhány országban legális – például a Közel-Keleten -, hiszen ennél eltávolítják a katalizátorokat is annak érdekében, hogy még szabadabban lélegezzen a motor. A Capristo cég készíti a speciális kipufogórendszert, amely mellett a turbófeltöltőket is nagyobbra cserélik, és az összkerekes próbapadon optimalizálják a motorvezérlés szoftverét. A négy napos átépítés eredményeként 789 LE/927 Nm a csúcsteljesítmény, és nem mellékesen a kipufogóhang is sokkal öblösebb lesz. Ennek az átalakításnak az árát nem árulták el, de aki ilyesmiben gondolkodik, annak nem jelent gondot a számla kiegyenlítése.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!