Már nagyon azon van a Mercedes marketing-gépezete, hogy felkészítse a vásárlókat az új S-osztály hivatalos bemutatójára (május 15, Hamburg), és közreadta az első fényképeket az új generáció belsejéről. És ezzel egy időben pedig sikerült lefotózni az autót mindenféle álcázás nélkül – a sajtófotók készítése közben.

Valahol az Egyesült Államokban kapták el az új német luxusautót, amely az épp aktuális márkaarculatnak megfelelő formát kap, kevesebb éllel és sarokkal, mint a jelenlegi. Ez lesz az első olyan Mercedes, amely már teljes egészében mentes lesz az izzóktól, elöl xenon- vagy LED-es fényszórók világítanak, hátul jellegzetes fényképet mutatnak a szintén LED-es lámpák.

A belső térben is visszafogott a megjelenés, de azért itt is jelentős a változás: a vezető előtt és a műszerfal közepén is egy-egy 12,3 colos képátlójú monitor helyezkedik el, utóbbi az új mBrace2 elnevezésű felhő-alapú kommunikációs szolgáltatás kijelzője – utóbbi szolgáltatásait majd később ismerhetjük meg. Az ülésekben 14 motor masszíroz majd felár ellenében, és olyan kényelmi szolgáltatások is lesznek az új Mercedes S-osztályban, mint a fűthető (ajtókárpit és középső) könyöklők. A biztonsági extrák sorát a segédeken kívül az övlégzsák teszi teljessé. Motorikusan a legnagyobb újdonság, a 3,5 literes, V6-os biturbó benzines megjelenése lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!