Prof. Dr. Martin Winterkorn Prof. Dr. Martin Winterkorn

Az ADAC zsűrije az Audi vezetőjének az autóiparban nyújtott „kiemelkedő teljesítményével” indokolta döntését. Winterkorn-nak sikerült világszerte megteremtenie a prémium márka imázst az Audi számára, és sikeresen vezetett be a piacra számos új, kiemelkedő műszaki megoldással és igényes külsővel rendelkező modellt.

A tavalyi év díjazottja, a Porsche AG ügyvezető igazgatója, Dr. Wendelin Wiedeking is kellőképpen méltatta az idei díj nyertesét: „Martin Winterkorn személyében az autós iparág egyik legkiemelkedőbb, legtehetségesebb menedzserét tisztelhetjük, aki a megfelelő pályára állította az Audit. Winterkorn úr, Ön kitűnő munkát végzett!“

„Ez a díj az Audi valamennyi munkatársát illeti. Számomra ez a kitüntetés a számos egyéb elismeréssel és ügyfeleink pozitív visszajelzéseivel együtt igazolja, hogy jó úton járunk.“ – mondta köszönőbeszédében Prof. Dr. Martin Winterkorn. „Az elkövetkezendő években az Audi számos újdonsággal fog jelentkezni, s új modelljeivel szeretné folytatni ezt a megkezdett sikeres utat.” – tette hozzá Winterkorn.

Az ADAC 2006-os „Sárga Angyal” ünnepélyes díjátadója a politikai és a gazdasági élet 400 kimagasló képviselője előtt zajlott Münchenben a következő öt kategóriában: „Autó”, „Márka”, „Minőség”, „Innováció” és „Személyiség”.

Prof. Dr. Martin Winterkorn 2002. március 1-je óta az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke. 2002. január 1-je óta ő vezeti az akkor újonnan létrehozott Audi márkacsoportot, amelyhez az Audi, a SEAT és a Lamborghini márkák tartoznak. Ezen felül 2003. január 1-jével Winterkorn felel az AUDI AG Műszaki Fejlesztési területéért. Winterkorn az AUDI AG igazgatótanácsának elnökeként egyúttal tagja a Volkswagen AG igazgatótanácsának is.