Nem először látjuk a Fiat 500X-et, az olaszok kis kategóriás szabadidő-autóját, amelyet egy villanásnyi ideig már megmutattak a sajtónak, most azonban nem csak profilból láthatjuk az újdonság vonalait.

Szemből, hátulról és átlósan elölről is megcsodálhatjuk a kínai forrásból napvilágot látott rajzokat az újdonságról. Mármint ha a Fiat 500-as látványa újdonságnak számít; épp csak egy kicsit megemelték a hasmagasságot, és még két utastér-ajtót adtak hozzá az eredeti megjelenéshez.

A technika közös lesz majd a Jeep Jeepster nevű autóval, amely nem gömbölyű, hanem nagyon is szögletes karosszériát kap majd. Nincs arról hírünk, hogy lesz-e egyáltalán összkerékhajtás az autóhoz, amely várhatóan csak turbómotorokkal lesz majd választható. A két kis SUV világpremierjét egyébként várhatóan a Genfi Autószalonon tartják majd, és várhatóan már a nyáron megindul a forgalmazásuk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!