A Párizsi Autószalonon leplezi le hivatalosan a Citroën a DS3-as életstílus-autójának nyitható tetős változatát, a nagy eseményre készülve már közreadták az első ízelítőket. Nemhivatalosan meg itt vannak a sajtófotók, amelyek mindent elárulnak a gépről.

Látjuk a hátsó rendszámtáblára írva az autó nevét, amely DS3 Cabrio. A valóságban nem kabrió az autó, épp csak egy nyitható vászontetőt kapott, olyat, amelyet minden jobb tetőablakos képes beépíteni egy autóba. Egyszerűsíteni akarták a Pluriel túlbonyolított megoldását, egy kicsit átestek a ló túloldalára. Ennél még a Fiat 500C is több szabadságot ad. Ezen felül még eltérő rajzolatú fényt kibocsájtó LED-es hátsó lámpát kap az autó.

A legegyedibb vonása a Citroën DS3 Cabrio-nak, hogy mintás vászonból készül a teteje, igaz, ez csak kívülről látszik. Minden bizonnyal több helyzetben is megállítható lesz az elektromos mozgatású tető, de ezzel kapcsolatban további részleteket majd akkor tudunk meg, ha hivatalos lesz a sajtóanyag. Vagy a képekhez hasonlóan az is kiszivárog.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!