A teljesen áttervezett vadonatúj Rio tengelytávja az elődjénél hosszabb, nyomtávja szélesebb, motorja pedig erősebb lesz, ami jobb kezelhetőséget, kényelmesebb utazást és nagyobb teljesítményszintet biztosít az új modellnek.

Yong-Hwan Kim, a Kia Motors alelnöke és operatív igazgatója kijelentette: „A rendkívül sikeres előd nyomdokain járó új Rio a stílus, a teljesítmény és a megbízhatóság új színvonalát képviseli, mely igazodik a fiatal, sportos vásárlóink igényeihez. Komoly szerepet várunk tőle a B-szegmensben.”

Az új Rio tágasabb is lesz elődjénél, így elől és hátul is egyaránt több lábteret és kényelmet kínál. Az új Rio a Kia Sport koncepcióautó jegyeit hordozza, mely a 2004-es szeptemberi Párizsi Autószalonon igen pozitív fogadtatásra talált. Az áttervezett Rio az észak-amerikai piacon egy négyhengeres, elődjénél erősebb és nyomatékosabb 1,6 literes benzinmotorral lesz kapható.

Európában három erőforrással rendelhető majd az új Rio – egy 1,4 literes és 1,6 literes benzinmotorral, valamint egy 1,5 literes dízelmotorral. A többi régióban az 1,6 literes és az 1,4 literes benzinmotorok alkotják az erőforrások kínálatát.

Kim úr hozzátette: “A Kia nagy várakozással tekint az új Rio jövője elé, mivel a modell a vezetési élmény, a minőség és az érték tökéletes összhangját kínálja. Mindannyian nagyon várjuk már az új ötajtós Rio premierjét is, melyet a márciusi Genfi Autószalonra időzítünk.”