Valójában nem is számít nagy hírnek a Chevrolet Aveo RS, hiszen Észak-Amerikában már most is megvásárolható az autó Sonic RS néven, de mégis fontos autóról van szó, hiszen alaposan felforgathatja a sportos kisautók piacát.

Azzal nem lehet vitatkozni, hogy az aktuális Chevrolet Aveo dinamikus megjelenésű, de a sportos erőforrás egészen mostanáig hiányzott a kínálatból. Mostanáig, hiszen az 1,4 literes, 140 lóerős/200 Nm-es maximális nyomatékú turbómotorral – amelyet rövid áttételezésű, hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóval párosítanak – már egészen jól mozog a kisautó.

Az Egyesült Államokban keményebb futóművet, egyedi első lökhárítót és 17 colos, ötküllős felniket kap az RS változat – utóbbiakat látjuk is az idő előtt napvilágot látott fényképen. Valószínűleg a Frankfurti Autószalonon láthatja majd a nagyközönség először a legforróbb Chevrolet Aveót, amelynek forgalmazása nem sokkal ezt követően megindulhat. Reméljük, a Chevy árpolitikájának megfelelően igen versenyképes lesz majd az újdonság a piacon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!