Európa elismert design versenyére Magyarországról 15 felsőoktatási intézmény regisztrált, ami által a hazai fiatal művészeknek és designereknek lehetősége adódik bemutatkozni nemzetközi szakmai berkekben is. A résztvevők dolgozhatnak egyénileg vagy maximum 5 fős csapatokba szerveződve. Az egyes kategóriákhoz készítendő pályamunkák koncepciói a design verseny szellemiségét idéző jelmondat köré csoportosulnak: „Ne szalaszd el a lehetőséget, váltsd valóra álmaid!”.

A hírnév megszerzése mellett a YCC történelmében eddigi legmagasabb pénzjutalmakkal ismerik el a tehetséges résztvevők munkáit. A belföldi elődöntő során kategóriánként 1.200, 800, 500 eurós díjak várnak az első, második, harmadik helyezettekre. A nemzetközi fordulóban további 4.000, 3.000, 2.000 eurós kategóriánkénti pénzjutalmat osztanak ki. Az egyes kategóriák (divat, film, fotó, grafika) nemzetközi győztesei szakmai gyakorlati lehetőséghez is jutnak, ezáltal világszinten elismert szaktekintélyekkel dolgozhatnak együtt, és egyúttal megalapozhatják helyüket nemzetközi szakmai körökben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!