Az egykor EX néven bemutatott, a névadási rendszer megreformálást követően QX50 néven forgalmazott (nálunk jelenleg nem kapható) középkategóriás szabadidő-autó lehetséges utódát mutatja meg az Infiniti QX Sport Inspiration tanulmány.

Sokkal mozgalmasabb lett a megjelenés azáltal, hogy jobban domborítják az oldalfalakat, ami nem csak öncélú játszadozás. Az első kerekek mögött látható szellőzőnyílások az első kerékjáratokból vezetik el hátrafelé a levegőt, ami javítja az autó oldala melletti levegő áramlását, és így kis mértékben, de hozzájárul a fogyasztás csökkentéséhez. A hátsó tetőoszlop a márka jellemző kanyarítását kapja.

Amíg a karosszéria külseje különösebb változtatások nélkül akár már holnap is sorozatgyártásba kerülhet, az utastérnél némi átalakításra lehet számítani. Először is kamerák helyett hagyományos külső tükröket kap majd az autó, így nem kellenek majd apró monitorok az A oszlop burkolatába. Ezen kívül várhatóan nem fogják annyira elszigetelni az utast a középkonzoltól, ahogy azt a látványosan ívelt kapaszkodó teszi a QX Sport Inspiration tanulmányban. A műszaki részletekről semmit nem árultak el, ennél az autónál csak a forma a fontos.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!