Az már eldöntött tény, hogy a Nissan NV200-ason alapuló jármű lesz az új New York-i taxi, de az csak most derült ki: alaposan módosítják a karosszériát annak érdekében, hogy az megfeleljen a szigorú követelményeknek.

A hivatalos álláspont szerint azért nyújtják meg az autó tengelytávolságát 20 centivel, hogy még több helye legyen az utastér hátsó részében helyet foglaló utasoknak. A nemhivatalos álláspont szerint a New York város taxijaival szemben megkövetelt törésteszteken rosszul szerepelt az autó, az oldalról oszlopnak ütközés vizsgálat során megsérült a benzintank.

A hosszabb tengelytávolság miatt az üzemanyagtartály is hátrébb kerül, a törésteszten már nem fog megsérülni, így megfelel a követelményeknek. A változás csak a Mexikóban, az észak-amerikai piacra gyártott autókat érinti, Európában és Japánban továbbra is a normál karosszériával készülnek az NV200-asok.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!