Ha arról van szó, hogy bármiből építhet az ember magának versenyautót, nem feltétlenül a Suzuki Swift Sport az első választás. A japán D Language nevű csapat azonban mégis így tett, egy előző generációs, ötajtós 1,6-os példányt véve alapul. Teljesen egyedi konstrukció a minden paraméterében állítható felfüggesztés, a szélesebb nyomtáv miatt a karosszériát is kiszélesítették, no és a 295/30 Yokohama Advan abroncsoknak is kellett a hely. A tetőspoilernek masszív tartószerkezetet kellett készíteni, mert a hátsó ajtó formája miatt mélyen kellett megtámasztani a szerkezetet – elölről drótok feszítik a légterelőt.

swift2
Fotó: TokyoTuner

Az 1,6 literes szívómotorból csak a blokkot hagyták meg, teljesen új a forgattyús mechanizmus, no és egy hatalmas turbót is kapott, így már a gyárinak háromszorosa, 350 lóerő a teljesítménye. A saját tömeg épp csak meghaladja az 1 tonnát, szóval igen fürge jószággal van dolgunk. A vezetőnek egyébként az utolsó pillanatban még van lehetősége meggondolnia magát, hiszen egy kapcsoló segítségével választhatja meg a turbónyomás mértékét. Még több képet találnak az extrém Suzuki Swift Sport versenyautóról a TokyoTuner weboldalán – érdemes elveszni a részletekben, például a fényszóró helyén szívja a levegőt a motor…

swift1
Fotó: TokyoTuner

http://tokyotuner.com/2016/04/21/the-language-of-speed-d-languages-suzuki-swift/

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!