Igazából nem okoz meglepetést nekünk a Mercedes SL megjelenése, nem csak azért, mert már két nappal ezelőtt kiszivárogtak az első hivatalos képek, de alapvetően az SLK-t idézi a forma, csak itt sokkal több az SLS AMG-vel való rokon vonás, azaz pontosan a meglévő autók közé lőtték be az újdonságot.

Ugyanez már nem mondható el a teljesítményről, hiszen itt az SL lesz majd a király. No nem  hétköznapi változatokkal, amelyek közül az SL 350 (306 LE, 0-100 km/h 5,9 s) és az SL 500 (435 LE, 0-100 km/h 4,6 s) nyitja a sort. Előbbi 3,5 literes szívó V6-os, utóbbi már a 4,7 literes, biturbó V8-as. Később lesznek majd mindenféle AMG változatok, amelyek a feltöltésnek köszönhetően lóerőben/nyomatékban felülmúlják majd az SLS AMG-t.

Az első, alumínium karosszériás Mercedes személyautó egyébként megtartotta elődjének nyitható fémtetejét, a Magic Sky Control nevű üvegtető feláras extrafelszerelés, a légsál magától értetődően ott van a fedélzeten.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!