A Transit Connect Plug-In Hybrid bemutatásával immár az összes európai Ford haszonjárműnek van elektrifizált változata – a Ford még a testvérmodell Volkswagen Caddy-t is megelőzte a plug-in hibrid változat bejelentésével –, és várhatóan heteken belül bejelentik a Tourneo Connect Plug-In Hybrid személyautót is. De ne szaladjunk előre, hiszen a haszonjármű is szolgál újdonsággal, a duplafülkés modellnél a mozgatható válaszfalra szerelt üléssorral, amivel igény szerint lehet a személy- és teherszállítás között variálni.

Az 1,5-ös benzines turbómotor és a 6 fokozatú duplakuplungos váltóba behajtó villanymotor rendszerteljesítménye 150 LE/350 Nm, ezen kívül fontos számok még hiányoznak. Nem közölték az akkumulátor-kapacitást, csak azt, hogy az elektromos hatótávolság elérheti a 110 km-t, a fedélzeti töltő 11 kW-os, villámtöltésre 50 kW-tal van lehetőség. A villanymotor nyomatéka 330 Nm, teljesítményét nem árulták el, ahogy a saját tömeg sem ismert – de a terhelhetőséget is megnövelték.

A Ford Transit Connect Plug-In Hybrid esetén normál vagy hosszú karosszéria közül lehet választani, a raktér 3,1 vagy 3,7 köbméter. A terhelhetőség elérheti a 770 kg-ot, és 1,4 tonnás utánfutót vontathat a plug-in kivitel. Már tavasszal elindul a forgalmazás, az első példányok 2024 nyarán kerülnek a kereskedésekbe.