A Mitsubishi megtalálta az okát annak, miért gyulladtak ki a lítium-ion akkumulátorok az Outlander hibrid és i-MiEV típusokban: a nem megfelelő gyártás miatt. A lítium-ion akkumulátorok problémája, hogy ha szennyeződés marad bennük, akkor azok helyi rövidzárlatot okoznak, ami tűzhöz vezethet. A Lithium Energy Japan nevű cég (a Mitsubishi és  GS Yuasa közös vállalkozása) olyan minőségellenőrzési eljárást alkalmazott a problémás akkumulátoroknál, amelynek következtében a problémát okozó szennyeződés kerülhetett a telepekbe.

Májusban indul a visszahívás, amely során a problémás akkumulátorokat cserélik, az ügyfelek pedig kompenzációt is kapnak a cégtől. Ennek bejelentésével egy időben a japán közlekedési minisztérium arra kérte fel az autógyártót, hogy legyen szíves vizsgálja felül a vevőszolgálati tevékenységét, mert előfordult olyan a múltban, hogy szándékosan hátráltatta a visszahívások elrendelését. A decemberben végzett vizsgálat során megállapították, hogy a cég két éven keresztül vizsgált egy olajszivárgási problémát a 2010-2012 között gyártott Minica és Minicab modelleknél, amely aztán 1,76 millió autó visszahívásához vezetett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!