Az ML „Edition 10” jubileumi modell többek között 20” kerekeket, bi-xenon fényszórókat, sötétített hátsó lámpákat és speciális, titán-színhatású karosszéria-fényezést kínál. A sportos kialakítású beltér jellemzői a kettős színű bőrkárpitozás, a sport-műszerfal és a rozsdamentes acél pedálok. Az akció ötféle modellváltozatra – ML 280 CDI, ML 320 CDI, ML 350, ML 420 CDI és ML 500 – érvényes.

Külső felszereltség

A Mercedes-Benz ML-t tekintélyt parancsoló külső és tágas, luxuskörülményeket idéző belső tér jellemzi. A szériamodellekhez képest ennek, a sárvédőin a speciális „Edition 10“-logót viselő jubileumi változatnak felszereltsége még gazdagabb. A külső megjelenés tekintetében pedig látványos és igen színvonalas kialakítási és technikai megoldásokkal rendelkezik. Ezek sorába tartoznak mindenek előtt a 20” könnyűfém kerekek 265/45 R 20 V abroncsozással. A dinamikus, kanyarba világító fénnyel ellátott bi-xenon fényszórók sötétre színezett háza és a hasonló stílusban kialakított, integrált beforduló világítással rendelkező ködfényszórók az autó frontrészének még erőteljesebben markáns megjelenést kölcsönöznek. Az orrész kialakításának jellemzője továbbá a speciális hűtőrács, valamint a rozsdamentes acélból készült optikai aláfutásgátló, mindkettő látványos, titán színhatással. Az „Edition 10“ M-osztály sötétített hátsó lámpákat kapott, a hátsó rész tekintetet vonzó jellemzője továbbá a duplacsöves kipufogó króm osztott végcsövei. A kékre színezett hővisszaverő üvegezés, valamint az ajtófogantyúk, a dörzslécek, a hűtőrács és a hátsó lökhárító króm díszlécezése tovább fokozza az autó markáns megjelenését. Az „Edition 10” csomag részét képezi továbbá a fényszórómosó-berendezés és a tetősín. A jubileumi modell obszidián-fekete, irídiumezüst és kalcitfehér színekben rendelhető.

Belső felszereltség

A beltér kasmírbézs és fekete, kétszínű bőrkárpitozása érdekes kontraszthatást kelt. A lábtérben „Edition 10“-logóval hímzett velúr lábszőnyegeket helyeztek el. Látványelemként is szolgálnak a vezető számára a mattított felületű, rozsdamentes sportpedálok. Az elegáns hatásról az ajtóközépen elhelyezett ARTICO bőrutánzatú kárpitok és a krómbetétekkel ellátott „pappel anthrazit” fa díszítő elemek gondoskodnak. A sportműszerfal, az elektromosan állítható első ülések, továbbá a beltéri világításcsomag teszik teljessé a jubileumi modell kínálatát.

Műszaki megoldások

A jubileumi modell műszaki alapfelszereltségeinek sorába tartozik többek között a  DIRECT SELECT 7G-TRONIC hétfokozatú automataváltó, az ESP®, a 4MATIC állandó összkerékhajtás, a 4ETS hajtásrendszer DSR (Downhill Speed Regulation) lejtmenetsegítő szabályzással, a HSA (Hill Start Assist) emelkedőn megindulást segítő asszisztenssel, valamint az Offroad-ABS. A terepen haladást segíti a kívánságra rendelhető Offroad-Pro Technik-csomag, amely többek között egy áttételt, a közép- és hátsótengely differenciálhoz elektronikusan vezérelt lamellazárat tartalmaz, és nagyobb szabad talajmagasságot tesz lehetővé. Kívánságra a komfort tovább fokozható ADS adaptív csillapítás-rendszerrel ellátott AIRMATIC légrugózással, COMAND APS Telematik-, vagy KEYLESS-GO rendszerrel is.