A múlt héten látott napvilágot idő előtt az Opel Zafira Tourer nevű egyterű új orra és műszerfala, most pedig már hivatalosak is a változások, és szeptembertől már a márkakereskedésekben lévő autókon is szemügyre lehet venni azokat. Legfontosabb újdonságként nem a külső-belső megújulást jelöli meg a gyár, hanem azt, hogy az IntelliLink szórakoztatóelektronikai rendszer legújabb generációja Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis, (nemsokára már Magyarországon is használható) Opel OnStar szolgáltatást is nyújtja, és 4G/LTE WLAN-szolgáltatást is biztosít az utasoknak menet közben – megfelelő internetelőfizetés mellett, természetesen.

Az orr megújulásánál nem is a ráncok, azaz bumerángok eltüntetése a legfontosabb, hanem hogy felár ellenében a legújabb AFL fényszóró is elérhető, ilyen okoslámpát egy másik egyterű sem kínál.
„Az új Zafira frontdesignja átveszi a több díjjal kitüntetett új Astra lényeges jellemzőit, ezáltal válik az Opel új modellportfóliójának szilárd elemévé. Élesen kirajzolódó dupla-ívű nappali menetfényének rafinériája az utastérben tükröződik vissza. Az utastér letisztultabb, rendezettebb és könnyebben kezelhető lett“, mondja Mark Adams, a GM Europe design-alelnöke.

A műszerfal átalakításának kézzelfogható része a középre került a 7 colos képátlójú érintőképernyő, korábban a szélvédő tövében, messze volt a kijelző. Kétféle IntelliLink közül lehet választani, a Radio R 4.0 IntelliLink az Apple CarPlay és Android Auto rendszerrel is kompatibilis. A Navi 950 IntelliLink beépített navigátort is tartalmaz. Megtartották a felár ellenében kérhető panoráma üvegtetőt, amellyel egyszerre kapja a vásárló a messze hátrahúzott szélvédőt is. A motorkínálatban nincs változás, de minek is, hiszen benzin, dízel, autógáz- és földgáz üzemű motorral is elérhető az Opel Zafira Tourer.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!