Persze a Mitsubishi által a szabadidő-autó számára kifejlesztett hibrid hajtás is igen érdekes, azért a PX-MiEV II tanulmánynak mégiscsak a karosszériája érdemel figyelmet, hiszen a következő Outlander – és testvérmodelljei, a Peugeot és a Citroën nagy SUV-ja – is ilyesmi lesz.

Határozott vonalvezetés, tágas belsőt eredményező dobozforma – 4,66 méteres hosszon, 1,83 méteres szélességen; a magasság 1,68 méter. A motortérben egy 2,0 literes benzinmotor dolgozik, ami valójában csak hatótáv-növelő. A hajtás oroszlánrészét azok a 82 lóerős tartós teljesítményű elektromotorok végzik, amelyekből előre és hátra is került egy-egy darab. Állítólag olyan vehemenciával mozog a jármű, mintha 3,0 literes, benzines V6-os hajtaná – Japánban van ilyen motor az Outlander kínálatban.

Az akkumulátorban legfeljebb 50 kilométer megtételére elegendőenergiát lehet tárolni, a benzinmotor segítségével azonban akár 800 kilométeres távolságra is képes eljutni az autó, amely a szabványos ciklus szerint alig fogyaszt üzemanyagot, 1,66 l/100 km-es értéket produkál.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!