Múltidéző forma, jövőbe illő technika Múltidéző forma, jövőbe illő technika

A harmincas évek autóit idéző külső senkit ne tévesszen meg, a belga Imperia által készített GP sportkocsi a jövő szülötte: benzin-elektromos hibrid hajtás mozgatja meglehetősen nagy vehemenciával.

A számítások szerint mindössze 4 másodperc alatt gyorsul majd 100 km/órás tempóra az Imperia GP, ha mind a benzin-, mind az elektromotor hajtja. Konnektorról tölthető hibridként hosszabb távon is képes árammal haladni, ilyenkor a sofőrnek meg kell elégednie 6,0 másodperces 100-ra gyorsulással. Az európai fogyasztásmérési ciklus alapján 1,9 l/100 km az autó átlaga.

Ha van a közelben konnektor, onnan 70 km megtételére elég energiát tud vételezni az Imperia Ha van a közelben konnektor, onnan 70 km megtételére elég energiát tud vételezni az Imperia

Az akkumulátorokat, amelyekben legfeljebb 70 km megtételére elegendő energia tárolható, 5 óra alatt lehet teljesen feltölteni. A benzinmotor 1,6 literes, a turbónak köszönhetően teljesítménye 210 lóerő, nyomatéka 250 Nm, az elektromotor 136 lóerős. Az autót kilencvenezer eurós áron fogják kínálni 2012-től, a nyitószéria speciális felszereltsége miatt 120 360 euróba fog kerülni.