Kínában mutatta meg először a nagyközönségnek a Chevrolet az Aveo (Észak-Amerikában Sonic néven forgalmazzák) kisautó felfrissített megjelenését, amely nem csak a második generációs Cruze-hoz igazodik, de búcsút mond a motorkerékpáros iránynak.

Megjelenésekor a fiatal vásárlókat próbálták a motorkerékpáros párhuzammal – fekete műanyag keretbe foglalt kerek fényszórók és hátsó lámpák, a kormánnyal együtt mozgó analóg/digitális műszeregység – megszólítani, a felfrissített modellnél minden ilyesmitől búcsúzunk. A belső térről ugyan még nincsen kép, és az első sajtófotóknál is nagyon ügyelt arra a PR-osztály, nehogy látni lehessen a műszerfalon a vezető előtt lévő, hagyományos műszerfalra utaló púpot, de a kémfotónak köszönhetően jól látszik a változás.

Egyébként a formai megújuláson túl változás nem várható, mindenhol az eddig használt 1,2-1,8 literes benzinmotorokkal folytatja pályafutását a Chevrolet Aveo/Sonic, nem kapja meg a új Cruze-ban érkező új generációs négyhengereseket. Kínában júniusban indul a megújult lépcsős hátú változat forgalmazása, az ötajtós júliusban csatlakozik hozzá.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!