Lewis Hamilton az idei F1-évad 16. futamán, az október 25-i Egyesült Államok Nagydíján biztosította be világbajnoki címét, a Mercedes AMG Petronas csapat még ezt megelőzően, október 11-én az Orosz Nagydíjon nyerte meg a konstruktőr-világbajnokságot, ehhez képest csak most mutatták be a győzelmet ünneplő utcai autót – két nappal megelőzve az utolsó futamot.

Amilyen későn jött, olyan hosszú lett az autó neve, ami hivatalosan: Mercedes-AMG A45 AMG Petronas 2015 World Champion Edition. A gyár egyszerűen hétköznapi használatra szánt ezüstnyílról beszél, rögtön háromféle alap-szürke szín közül választhat a megrendelő: Mountain Grey, Designo Mountain Grey vagy Polar Silver. A zöld és fekete dekoráció minden esetben jár.

A 19 colos felniket titániumszürkére fényezik, és nem spórolnak a csomagokkal sem: a Night Package, az AMG Exclusive Package és az AMG Dynamic Plus Package is ott van a fedélzeten. Nem szabad megfeledkezni az AMG Performance sportülésekről sem. Az utastérben a zöld színű cérnával elkövetett díszvarrás, betét és egy jelvény árulkodik a limitált szériáról, amelyet 2016 januárjától lehet megrendelni, az első példányokat májusban vehetik át tulajdonosaik. Németországban fényezéstől függően 65 402 vagy 66 818 euró a vételár, ami jelentős felár a normál Mercedes-AMG A45 51 051 eurós indulóárához képest.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!