Noha a Hyundai ragaszkodik hozzá, hogy továbbra is egyszerű kompakt lépcsős hátú az Elantra típusa, annak megjelenése sportosabb némely kompakt kupénál is. Élesek a vonalak, a karosszéria hossza 56 mm-rel növekedett, a magasság 20 mm-rel csökkent az elődhöz képest. A fényszórók immár a hatalmas méretű hűtőrács sarkából világítanak, karakteres az oldalfal háromszög alakú domborítása.

Teljesen új fejlesztésű, K3 nevű padlólemezre építették fel az autót, ennek köszönhetően kisebb lett az első túlnyúlás, az A oszlop alját pedig 50 mm-rel tolták hátrébb. Az új alapot már felkészítették az elektrifizált hajtásokra is, a CVT váltóhoz csatolt 2,0 literes, Atkinson ciklus szerint működő szívómotor (147 LE/179 Nm) mellett az 1,6-os GDi-t használó, 139 LE/264 Nm rendszerteljesítményű öntöltő hajtás is választható lesz. Amíg a benzines csatolt lengőkaros hátsó felfüggesztést kap, a hibridnél többlengőkaros független egységet használnak. Piactól függően más motorok is választhatóak lesznek, első körben az észak-amerikai kínálatot ismerhettük meg.

Modern a műszerfal megjelenése a teljes szélességben végigfutó szellőzővel, a csúcsmodellbe két darab 10,25 col képátlójú kijelző kerül, a központi érintőképernyő elfordítása mellett a lábtámasz kialakítása erősíti még a vezetőközpontú kialakítást. Hangfelismerős segéd, 64 színű hangulatvilágítás is elérhető. Bővült a vezetőtámogató rendszerek száma is, és elérhető digitális kulcs is a Hyundai Elantrához, azaz a megfelelő alkalmazással akár a saját okostelefonjával is aktiválhatja az autót a használó.