A Guinness belső szabályzata szerint csak 30 példány felett beszélhetünk sorozatgyártású autóról, ennek megfelelően a 29 darabra limitált Hennessey Venom GT nem kapja meg a világrekordot, és ennél sokkal nagyobb akadályt jelent a másik probléma. A Guinness azt is előírja, hogy ugyanazon a szakaszon oda-vissza mért eredmények átlagából álljon össze az eredmény, márpedig az amerikaiak csak egy irányban érték el a 270,49 mérföld/órás sebességet, ami 435 km/órának felel meg.

Állítólag a rekordkísérlethez a Kennedy Space Center 5,18 kilométeres kifutópályáját a texasi cég rendelkezésére bocsájtó Nasa csak egy nagy sebességű elhaladást engedélyezett. Brian Smith szerint, ha még lett volna egy mérföldjük (nagyjából a VW tesztpályáján rendelkezésre álló távolság), akkor akár a 450 km/órás tempót is elérte volna az 1244 lóerős Hennessey Venom.

Amíg azonban nem tartják be a britek által felállított játékszabályokat a texasi manufaktúránál, nem kapják meg a világrekord címet. Az továbbra is a Bugatti Veyroné, amely 430,9 km/órás sebességgel került be a Guinness Világrekordok listájára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!