aston1

Január 18-án rendezi legközelebbi árverését a Worldwide Auctioneers nevű cég Scottsdale-ben, ahol egy igazi különlegességre lehet majd licitálni: egy 1960-ban gyártott Aston Martin DB4-esre, amely az utóbbi negyven évet egy erdőben leállítva töltötte, ahol szép lassan a természet része lett. A siralmas állapot ellenére azonban 475 000 dolláros leütési árat, azaz 142 millió Ft-ot állapítottak meg a szakértők.
aston2
Épp csak eltávolították a kosz javát, de egyébként abban az állapotában van az autó, ahogy azt megtalálták, épp csak kiszabadították a fogságából. Az első tulajdonosa egy színész volt, aki a hangjával keresett sok pénzt az ötvenes években, az Aston Martin Owners’ Club korabeli feljegyzései szerint az 1960-ban gyártott, 1961-ben átadott kupé eredetileg barna színű volt vajbőr belsővel, 3,77:1-hez végáttétellel, Laycock overdrive váltóval, Motorola rádióval, 17 colos kormánykerékkel, krómozott felnikkel és központi kerékanyával rendelkezett.
aston3
Valamikor 1963 és 1967 között az eredeti motorja helyett egy másikat építettek be az AMOC feljegyzései szerint, aztán miután 45 évvel ezelőtt a jelenlegi tulajdonosához került, átfestették zöldre a karosszériát, a bőr belsőt pedig átszínezték feketére. Az eladó felesége már az erdőszélen leállítva találkozott csak az autóval a hetvenes évek elején, nem látta azt mozgás közben. Nem csak alumínium karosszéria vészelte át az utóbbi évtizedeket, de például az abroncsok is megtartják még a levegőt, annak ellenére, hogy évtizedeken keresztül leeresztve voltak.
aston4
Ha az új tulajdonos vissza akarja állítani ennek az Aston Martin DB4-esnek az eredeti állapotát, akkor dollárban számolva 7 számjegyű számlára kell felkészülnie, ennek ellenére nagy az érdeklődés a kocsi iránt. Az igazolt származás, a különleges történet miatt felújítva többet érhet az egyszerűen csak tökéletes állapotú példányoknál.

aston5

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!