Hivatalosan még nem lehet megvásárolni a Ford GT-t, különben is, nagyjából tízszer annyian jelentkeztek elő a szuperautóra, mint amennyit gyártanak, szóval nincs értelme különleges modellváltozatokkal felpörgetni annak keresletét. Épp ezért a Fiesta ST, Focus ST, Focus RS és Mustang GT alapján készítik el az 50 nevű limitált szériát.

A történelmi jelentőségű győzelem helyszínén, Franciaországban kínálják az autókat, mindegyik modellváltozatból 50-50 darabot gyártanak. A megjelenésnél a Bruce McLaren és David Amon által vezetett autó volt a minta, szóval fekete metál fényezést és szürke versenycsíkokat kapnak az autók, az arany színű felniket már nem merték megkockáztatni, megtartották a gyárilag választható, ezüst vagy fekete színű kerekeket.

A műszerfalon elhelyezett jelvény kivételével még némi extra felszereltségre számíthatnak a vásárlók, a Fiesta ST Performance és Parking csomagokat, a Focus ST a Styling csomagot, a Focus RS a City és a Premium csomagot, a Mustang GT pedig a Premium csomagot kapja. A Ford Fiesta ST 50-esért 27 200 eurót kell fizetni, a Mustang GT 50 ára 47 100 euró. Egy szerencsés vásárlót a Ford egyébként meginvitál a júniusban megrendezésre kerülő idei Le Mans-i 24 órás versenyre.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!