Megkezdődött a Freelander típus örökébe lépő Discovery Sport szabadidő-autó tesztelése a Land Rovernél, és a gyár igyekszik elébe menni a rengeteg kémfotónak, inkább saját maga adta közre az első képeket az újdonságról.

Ezen ugyanazt a módszert választotta, mint az új Jaguar XE hivatalos kémfotóin is láthattunk, azaz a belső térről készült számítógépes ábrával tették felismerhetetlenné a külső vonalait. Itt azonban egy nagyon fontos új információt is láthatunk, mégpedig azt, hogy a karosszéria 5+2 üléses lesz – mégpedig szériában. Állítólag használaton kívül előre lehet dönteni majd a leghátsó székeket, illetve ha nincs rájuk szükség, akár ki is lehet majd emelni őket a raktérből – pontosabbat majd a Párizsi Autószalonra időzített világpremieren tudhatunk majd meg az újdonságról.

A motortérbe az új fejlesztésű Ingenium motorcsaládba tartozó négyhengeresek kerülnek, a turbós benzines- és dízelmotorok első- illetve összkerékhajtással is választhatóak lesznek. A műszaki adatokról jelen pillanatban csak annyit árultak el, hogy a legspórolósabb, elsőkerékhajtású változat 119 g/km alatti CO2-kibocsájtással rendelkezik – ez azon piacok számára fontos információ, ahol ez alapján számolják a gépjárműadót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!