Nem próbálták megőrizni az eredeti jármű megjelenését a Hofele tuningcég szakemberei, amikor a Volkswagen Touareg átalakítást végezték. Ennek köszönhetően a Royal GT 470 névre keresztelt alkotás nagyon egyedi lett.

Kiszélesítették a kerékjáratokat, hogy bőven legyen a 20- vagy 22 colos felniknek, egyedi a hűtőrács, a motorháztető kapott egy diszkrét púpot. Hátul diffúzornak tettei magát a lökhárító, és természetesen jól láthatóvá teszi a kipufogó-végződéseket is.

Fekete-fehér bőrkárpittal alakítják át az utasteret Fekete-fehér bőrkárpittal alakítják át az utasteret

A háromliteres, V6-os dízelmotor teljesítményét 275 lóerőre/580 Nm-re emelték, a 100-ra gyorsulást 6,9 másodperc alatt letudja a Hofele Royal GT 470, végsebessége 229 km/óra. A légrugó átprogramozásával az autó hasmagassága 80 km/órás tempó felett 4 centivel lejjebb süllyed, mint a gyári állapotban. Az utastérben fekete-fehér bőr kárpitozás gondoskodik a külsőhöz hasonló feltűnő megjelenésről.

Azokon segít a Hofele, akik exkluzivitásra vágynak, de nincs pénzük a V8-as dízelmotorra Azokon segít a Hofele, akik exkluzivitásra vágynak, de nincs pénzük a V8-as dízelmotorra